{ "title": "Selülit Hareketleri", "image": "https://www.hareket.gen.tr/images/Selulit-Hareketleri-13836.jpg", "date": "19.01.2024 02:34:55", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "Selülit hareketleri; selülit kadınlarda sık görülen cilt problemleri arasında yer alır. Çoğunlukla basen ve kalça kısımlarında oluşur. Selülitleri azaltmak için düzenli olarak egzersiz yapmak şarttır. Ayrıca düzenli beslenmenin de önemi çok büyüktür. Selülit oluşumunun birinci nedeni vücudun su kaybetmesidir ve hareket eksikliğidir. Hareketsiz bir yaşam tarzı, cilt altında biriken yağ hücrelerinin artmasına sebep olmaktadır. Eğer bu portakal yüzeyine benzer bir cilt görüntüsünden kurtulmak istiyorsanız, düzenli olarak egzersiz yapmanız faydalı olacaktır.

Selülit hareketleri nelerdir?

Yüzme Egzersizi: Yüzme, vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca selülitlerden kurtulmanın en iyi yöntemlerinden biridir. Yüzme hareketleri haftanın beş günü düzenli olarak yapılmalıdır.

Bisiklet Egzersizleri: Selülit için etkili egzersizlerden biridir. Üst ve alt bacak kaslarını çalışmasını sağlar ve aynı zamanda kalça ve basen kaslarını da aynı anda çalıştırır.

Yürüyüş ve Koşu: Selülit hareketlerinden biri olan yürüyüş ve koşu, selülitten kurtulmak için etkili hareketlerden biridir. Koşu bandı üzerinde veya normal koşu yapılarak egzersizler yapılabilmektedir. Bunun dışında hafif tempolu koşu da kasların sıkılaşmasını sağlayacaktır. Günlük olarak 30 dakika yürüyüş ve koşu yapılması önerilmektedir.

İp Atlama: Selülit rahatsızlığından kurtulmanın bir başka yöntemi de ip atlama olup, oldukça etkili bir yöntemdir. İp atlama hareketleri ile özellikle iç ve dış bacak kasları çalışmaktadır. Kalça bölgesinde bulunan selülitler dışında tüm bacaktaki selülit görünümünü önemli derecede azaltmaktadır. Her gün düzenli olarak 15 dakika ip atlama egzersizleri çok faydalıdır.

Squat Egzersizi: Genellikle kalça bölgesini sıkılaştırmaya yarayan ve bu bölgedeki selüliti azaltan selülit hareketleridir. Kasların sıkılaşmasını sağlarken aynı zamanda yağ yakılmasına da yardımcı olmaktadır. Cilt altında biriken yağ tabakasının bu hareketler sayesinde dağılmasını sağlamaktadır. Bir çömelme hareketi olan squat egzersizinde öncelikle dik bir şekilde ayakta durulmaktadır. Daha sonra ayaklar omuz hizasında açılır ve dizler kıvrılır. Daha sonra aşağı doğru çömelme hareketi yapılmaktadır. Çömelme hareketi yapılırken kalça mümkün olduğunca arkaya doğru çıkarılmalıdır. Squat egzersizi 10 kez, 3 set olarak yapılabilir.

Bacak Açma Hareketi: İlk önce yere yüz üstü uzanılarak başlanılır. Kollar yerden destek almak için dirseklerden itibaren yere değecek şekilde kollar yere konulur. Hemen arkasından dizler kıvrılır ve yere konulur. Bu şekildeyken bir ayak arkaya, yukarı doğru ve geriye doğru kaldırılır. Bu şekilde 5 saniye beklenir ve tekrar yere konulur. Her bacak için hareket 10 kez tekrarlanabilir.
" } ] }