{ "title": "Kas Geliştirme Hareketleri", "image": "https://www.hareket.gen.tr/images/Kas-Gelistirme-Hareketleri-55131.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:23", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "
Kas Geliştirme Hareketleri: Vücudun sağlıklı ve hareketli olması için yapılan bir dizi egzersizler kişiyi zinde ve dinamik tutar. Kas geliştirme hareketleri, vücutta bulunan kasların daha sıkı ve gelişmiş olması isteniyorsa egzersizlerin dışında yapılması gereken hareketler bulunmaktadır. Bu hareketler düzenli aksatılmadan ve sağlıklı, düzenli beslenmeyle yapılmalıdır. Kas geliştirme hareketleri, sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerden uzak durarak yapılmalı. Beslenmeye ve düzenli çalışmaya özen gösterilirse istenilen sonuç alınır.

Kas Geliştirme Hareketleri Çeşitleri

Arka Kol Kası Geliştirme Hareketleri: Pazunun genişlemesini ve şeklini gösteren kastır. Arka kol kaslarının gelişmesi biraz zaman alır. Genellikle arka kolda oluşan sarkmalar kolay toparlanmaz. Arka kol kası tek ama biraz ağır dambıl kullanılarak yapılır. Ayaklar omuz hizasında açılır iki ele tutulan dambıl baş üzerinde kollar dirsekten kırılarak kollar düz ve dik olarak kaldırılır. Kaldırıp indirme işlemi arka kol kasının hareketini sağlayacaktır. Bu hareket bir yere bağlı sağlam bir ipi iki elle kavrayıp sırtımızdan omuzlayarak ileri geri çekerek yapılabilen harekettir.

Göğüs Kası Geliştirme Hareketi: Göğüslerin daha geniş, sıkı ve güçlü olması için yapılan kas geliştirme hareketidir. Göğüs kası geliştirme hareketi, seçtiğiniz belli ağırlıktaki dambıl veya halter iki elle tutularak sırt üstü yatılır. Halter, kollar dirsekten kırılarak yukarı ve aşağı göğüs kısmına değecek şekilde kaldırıp indirilerek yapılır. Dambılla kollar dıştan içe iki el yukarıda birleşecek şekilde açılıp kapatarak yapılır. Göğüsün gelişmesi zaman alacaktır.

Omuz Kası Geliştirme Hareketi: Omuz, kolun kuvvetli, omuzların geniş ve vücudun atletik görünmesini sağlar. Omuz kası geliştirme hareketi halter ve dambılla yapmak mümkündür. Halter iki ele avuç içi kedimizi gösterecek şekilde kavranır, ayaklar omuz hizasında açılır. Halter aşağıdan göğüs hizasına kadar kaldırılıp indirilir. Bu hareket ilk zaman 10 kez yapılıp bırakılır. Omuz kasları zaman içerisinde bu hareketle gelişecektir.

Pazu Geliştirme Hareketi: Birçok insan pazı kaslarının iri görünmesini ister. En önemli kas gurubundandır ancak pazı kaslarının gelişmesi biraz fazla zaman alır. Pazu geliştirme hareketi, tek veya çift dambılla, halterle yapılır. Ayakta veya oturarak dambıl elle kavranır bilek içi vücudumuz gelecek şekilde omuz hizasını geçmeyecek şekilde dirsekten kırılarak kaldırıp indirilerek yapılan harekettir.

Bacak Kası Geliştirme Hareketi: Vücudun bütün ağırlığını çeken bacak kaslarının güçlü olmasını herkes ister. Belli, ağırlıktaki halteri iki elle kavrayarak omuzlara koyup halteri omuzlarda tutarak aşağı yukarı oturup kalkarak yapılan harekettir. Ayrıca ayak bilekleri üzerine konan ağırlığı ayaklar yapışık olarak kaldırıp indirerek bacak kası geliştirme hareketi yapılmış olur.

Karın Kasları Geliştirme Hareketleri: Karın kasları mekik hareketini yaparak geliştiririz. Sırt üstü yere uzanırız iki el kenetlenerek bağlanır başımızın altına konur. Bacaklar dizlerden kırılarak duru ve başımızı kaldırarak dizlere vurup geri yatarız. Bu hareket ritmik olarak 10 kez yapılır. Daha sonra vücut alıştıkça miktar çoğaltılabilir.
" } ] }