{ "title": "Güreş Hareketleri", "image": "https://www.hareket.gen.tr/images/Gures-Hareketleri-11741.jpg", "date": "19.01.2024 11:08:34", "author": "İshak YILMAZ", "article": [ { "article": "
Güreş Hareketleri, Güreş, İki kişinin belli kurallar çerçevesinde ve bir minder üzerinde, güce bağlı olarak ve oyun kurarak belli güreş hareketleri ile rakibinin sırtını yere getirme temeline dayanan ve şayet rakibinin sırtını yere getirirse yenmiş sayılan bir spor dalıdır diyebiliriz. Türklerin ata sporu olarak bilinen güreş hem olimpiyatlar olsun hem de yapılan çeşitli oyunlar olsun Ülkemiz bu spor dalında oldukça başarılı bir ülkedir. Güreşler 5 dakikalık 2 devreden toplamda ise 10 dakikadan oluşmaktadır.

Güreş Çeşitleri

Greko-Romen Güreş: Sadece belden yukarı güreşilip, ayaklara ve bacaklara dokunulmayan güreş türüne verilen addır.

Serbest Güreş: Tehlike arz etmeyen oyunlarla güreşçiler birbirlerini istedikleri yerden tutabildikleri ve oyun kurabildikleri güreş türüne verilen isimdir.

Yağlı Güreş: Vücut zeytinyağı ile komple yağlanarak türlü güreş oyunları ile rakibini alt etme temeline dayanan serbest güreştir.

Greko-Romen Güreş Hareketleri
Serbest Güreş Hareketleri
Oturak kündesi, ters künde, ters paça, kepçe, ters kepçe, şark kündesi, ters şark kündesi, çengeller, dana bağı, ayak bravlesi, kol sarma, Kol bastı, kütük yuvarlama, kurt kapanı, bohçalama.

Yağlı Güreş Hareketleri
" } ] }